1) উপন্যাস সম্ৰাট বুলি কাক জনা যায়?
Ans :- Rajanikanta Bordoloi

2) বিহগীকবি বুলি কাক জনা যায়?
Ans :- Raghunath Choudhary

3) গীতিকবি বুলি কাক জনা যায়?
Ans :- Pravati Prasad Baruah

4) বাগ্মীবৰ বুলি কাক জনা যায়?
Ans :- Nilamoni Phookan

5) কৰ্মবীৰ বুলি কাক জনা যায় ?
Ans :- Nabin Chandra Bordoloi

6) লুইত কোঁৱৰ বুলি কাক জনা যায় ?
Ans :- Rudra Baruah

7) ৰূপকোঁৱৰ বুলি কাক জনা যায় ?
Ans :- Jyotiprasad Agarwalla

8) লোকপ্ৰিয় বুলি কাক জনা যায় ?
Ans :- Gopinath Bordoloi

9) প্ৰতিমাৰ খনিকৰ বুলি কাক জনা যায় ?
Ans :- Chandra Kumar Agarwala

10) কলাগুৰু বুলি কাক জনা যায় ?
Ans:- Bishnuprasad Rabha

11) ধ্বনি কবি বুলি কাক জনা যায় ?
Ans :- Binanda Chandra Barua

11) বকুলবনৰ কবি বুলি কাক জনা যায় ?
Ans :- Ananda Chandra Barua

12) দেশভক্ত বুলি কাক জনা যায় ?
Ans :- Tarun Ram Phukan

13) জগতগুৰু বুলি কাক জনা যায় ?
Ans :- Sankardev

14) ৰসৰাজ / সাহিত্যৰথী বুলি কাক জনা যায় ?
Ans :- Laxminath Bezbaruah